degaljaarlogoLicht en geluidsproject – JC De Galjaar

Het project overstijgt de dagelijkse werking van het jeugdhuis en geeft jongeren de kans om met professioneel geluidsmateriaal actief te experimenteren. Het initiatief is ontstaan uit het ‘Use your skills’ project, waarbij jongeren die eerder nog niet in het jeugdhuis actief waren in de Galjaar de kans kregen om een mobiele djbooth te ontwikkelen. Met dit projectvoorstel breidt JC de Galjaar daaraan een waardig vervolgtraject.

Fête d’été – vzw Pogo

Een nieuw muziekfestival rond populaire, elektronische muziek dat zich dat zich richt op mainstream dansmuziek. De organisatie mikt aan de start van de zomervakantie op een publiek ouder dan 18 jaar, waardoor het complementair wordt met de OLF. Het vormt een aanvulling op het bestaande jongerenaanbod. De organisatie werkt samen met een erkend jeugdwerkinitiatief (Scouts en Gidsen JIN) voor het bemannen van verschillende logistieke posten.

Sponsormap 15-04-14.pdfKrankenhaus – vzw Krankenhaus

De organisatoren hebben de ambitie om, net zoals o.a. in Gent en Antwerpen, een openluchtfestival uit te bouwen waar housemuziek centraal staat. Hiermee geven ze uiting aan een actuele hippe subcultuur binnen de jongerenmuziek. Introduceerden vanaf hun eerste editie een trend om overdag te feesten. Door hun opzet om o.a met inkleding en randanimatie een zomerse, laidback totaalsfeer te creëren op de festivalsite geven ze aan muziekbeleving een brede invulling.

openingsweekend_20090511_1010015664Herstel hagelschade – JC De Galjaar

Het project, opgebouwd rond een doe-het-zelf kit voor het herstellen van hagelschade, stimuleert creatief ondernemerschap bij de jongeren van het jeugdhuis. Zowel hun solidariteit als technische skills worden aangescherpt. De samenwerking met een lokale jeugdbeweging vergroot de radius en dus de bereikte jongeren. Het project heeft bovendien het potentieel om de sociale cohesie en de rol van het jeugdhuis binnen deze deelgemeente te versterken.

'Das Eksperiment'- UitnodigingDas Experiment – JC Den Eglantier

JC Den Eglantier geeft een creatieve invulling aan een bovenlokaal format (Dag van de Jeugdhuizen) en vestigt daarmee de aandacht hun nieuwe artistieke werking rond Sonar Soundlab. Een toonmoment op zaterdag 15 november 2015 staat centraal. Daarnaast biedt het voortraject de mogelijkheid tot  participatie/bevraging/co-creatie en -productie. Het stelt bovendien meerdere uitingsvormen centraal. Zo kunnen jongeren zich ontwikkelen in vele verschillende competenties (van mode/dj/muziek/beeldende kunst/…) en dit op verschillende momenten en met een verschillende intensiteit. De samenwerking met andere organisaties is ambitieus en gericht op structurele partnership in de toekomst.

10349094_645455755552144_1633461144510891656_nKrock 2014 – Scouts en Gidsen Sint-Kristoffel

Muziekfestival in open lucht en trekpleister voor jongeren. Dit jaar met aandacht voor co-productie voor jong en lokaal talent, sinds dit jaar versterkt dankzij de samenwerking met Lawijtstrijd. Het evenement is zo een van de belangrijkste opstapjes of een podiumkans voor beginnende bands of dj’s in onze stad

Dit was de aankondiging op facebook begin september;Free Bleek – vzw Bleek

Met ‘Free Bleek’ breekt Kunstencentrum Bleek buiten hun dagelijkse werking en organiseren ze de hele maand november 2014 een vrij podium voor jongeren (tussen 19 en 30 jaar) die een artistieke expressie willen tonen, maar niet de juiste weg vinden om hun talent of creatieve discipline aan de man te brengen. Het project is opgebouwd rond creatieve uitwisseling en bevat experimenten in allerlei disciplines, zoals beeldende kunst, muziek en zang, fotografie, film en video, illustratie, tekst en poëzie.